Polícia žiada prípadných svedkov o pomoc

06.02.2013 Bratislava

Neznámy páchateľ dňa 25.01.2013 v čase približne o 19.45 h zastrelil brokovou zbraňou psa – fenu plemena Austrálska Kelpia (menom AG - „Ejdži”) v rekreačnej oblasti Železná studnička v Bratislave (pre lepšiu orientáciu: lesný chodník nad záchytným parkoviskom pri Červenom moste oproti mlynu Klepáč). Majiteľke z Bratislavy tak vznikla škoda vo výške 700,-€. Poverený policajt v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi tak v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na 1 rok.
Na základe článku zverejneného v jednom z denníkov sa prostredníctvom sms ozvala údajná svedkyňa udalosti. Redakcia denníku nám však neposkytla telefónne číslo údajnej svedkyni z ktorého mala redakcia denníku prijať informáciu k možnému páchateľovi. Na základe tejto skutočnosti nedokážu policajti z Obvodného oddelenia PZ – Bratislava Nové mesto - západ hodnoverne preveriť hodnovernosť tejto informácie, resp. stotožniť údajného svedka a následne ho vypočuť.
Vzhľadom k uvedeným skutočnostiam Vás žiadame o zverejnenie tejto výzvy smerujúcej k občanom, aby sa prihlásil svedok, ktorý zaslal sms do redakcie jedného z denníkov, alebo prípadne iných svedkov tejto udalosti, ktorí by nám vedeli hodnoverne poskytnúť bližšie informácie. Informácie ohľadom incidentu nám môžete poskytnúť na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.
 

Vyberte región